Exista numeroase criterii de selectie a unei firme de hosting, un site de prezentare sau un portal avand nevoie de resurse de top pentru ca fiecare vizitor sa se bucure de o viteza de incarcare excelenta indiferent de pagina in care navigheaza. Sunt numeroase solutii de hosting disponibile in acest moment, la fel cum clientii devin din ce in ce mai numerosi datorita acestui avant tehnologic in urma caruia afacerile au nevoie de o prezenta online propice.

Ce inseamna un pachet de web hosting de calitate? Sunt mai multe criterii care definesc cel mai bun web hosting din Romania, cert este ca anumiti parametri sunt mult mai importanti si va ajuta sa va mentineti site-ul si afacerea tot timpul online. In randurile urmatoare vom analiza firmele de top in materie de gazduire site si web hosting dedicat activitatilor normale ale unui website, inclusiv cele de trimitere a unui email sau de receptionare a interogarilor facute de utilizatorii inscrisi.

Spatiul – Spatiul unui pachet de hosting se traduce prin numarul de Mb sau Gb pe care providerul de gazduire ii garanteaza in momentul alegerii pachetului adecvat. Luati in calcul ca cei mai mari consumatori sunt reprezentati de fisierele site-ului vostru, galeriile multimedia(foto si video), baza de date sau chiar emailurile firmei. In multe cazuri, adresele de email folosite pentru trimiterea ofertelor sau receptionarea materialelor grafice ajung sa consume peste 10Gb de spatiu din totalul alocat pachetului vostru de gazduire.

Trafic – Majoritatea firmelor asigura trafic nelimitat pentru pachetelor lor de gazduire, un lucru foarte bun de altfel. Fiecare vizitator al site-ului este un consumator de banda, providerii de hosting alegand sa limiteze accesul in cazul anumitor pachete de webhosting puse la dispozitie. Noi recomandam sa achizitionati pachete de hosting web cu trafic nelimitat, in acest fel aveti garantia ca aceasta resursa este una suficient de permisiva.

Baze de date – O baza de date va ajuta sa stocati principalele coordonate si informatii din interiorul site-ului, majoritatea scripturilor si CMS-urilor utilizate pentru realizare unui site folosind o astfel de resursa. Apelata cu ajutorul unui script specific, baza de date inglobeaza informatii esentiale si este fundamental sa fie intotdeauna up to date. Numarul bazelor de date este mai putin relevant pentru o oferta de gazduire, orice firma de hosting care se respecta oferind cel putin o unitate in cadrul pachetelor sale.

Domenii Add-on – Aceasta optiune mai este cunoscuta si ca „Domenii adaugate”, o functie a panoului de control prin care puteti atasa, aceluiasi cont de gazduire online, unul sau mai multe site-uri adiacente. Daca firma sau site-ul pe care doriti sa il gazduiti are si site-uri mai putin importante dar utile activitatii voastre, alegeti pachetul in care vi se permite sa atasati si aceste domenii conexe.

Casute Email – Fiindca fiecare site are atasata o adresa de email de forma email@site.tld, aportul scriptului de email este esential. Nu va faceti probleme insa, firmele de gazduire site-uri si magazine online reusesc sa aduca in prim-plan pachete permisive, cu posibilitatea de a crea un numar de cateva zeci sau chiar sute de adrese personalizate pentru angajatii companiei.

Conturi FTP – Utilizate indeosebi de cei care opereaza modificari asupra site-ului, conturile FTP va ofera prilejul de a preda acces doar in anumite locatii ale serverului. Daca unul dintre angajati se ocupa de zona grafica si are nevoie sa incarce fotografiile, puteti seta un cont FTP cu acces doar in acea arie a site-ului. Oferite in numar nelimitat, conturile FTP sunt utile dar nu reprezinta unul dintre motivele de baza ale alegerii pachetului de hosting.

Subdomenii – Numarul subdomeniilor echivaleaza cu numarul posibilitatilor de a crea site-uri de forma subdomeniu.site.ro. Aveti in vedere si numarul bazelor de date, daca in cazul subdomeniilor veti dori sa creati site-uri cu baze de date individuale, veti fi oarecum limitati in anumite situatii.

Uptime – Unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui sa alegeti firme de hosting prezente in catalogul nostru, ele fiind testate in dese randuri pentru a evidentia aceasta trasatura a serviciului. In practica, uptime-ul cat mai mare garanteaza prezenta online in orice moment a unui site, procentele de 99% fiind ideale pentru cei care doresc sa isi pastreze site-ul pregatit pentru a primi vizitatori.

IP Dedicat – Siguranta in vederea trimiterii sau receptionarii emailurilor dar si un avantaj din punct de vedere SEO, cam asa se poate traduce prezenta unui IP dedicat pentru pachetul vostru de gazduire. Un hosting foarte bun trebuie sa prezinte si un IP dedicat, aceasta regula fiind una de la care puteti porni atunci cand alegeti partenerul de gazduire.

Back-up Automat – Reprezinta potentialul serverului pe care cumparati gazduirea web de a salva o copie a tuturor fisierelor voastre. Daca site-ul va fi spart sau pur si simplu se intampla ca unul dintre fisierele gazduite sa aiba unele probleme, un back-up se va dovedi extrem de util pentru a restitui forma de dinaintea incidentului.

Antivirus – O protectie impotriva virusilor va face ca fisierele gazduite sa nu fie niciodata in primejdie. Virusarea este unul dintre motivele pentru care site-urile ajung sa nu mai functioneze corect, de aici si teama proprietarilor cand vine vorba de securizarea deficitara. Cel mai bun hosting de pe piata trebuie sa includa, fara doar si poate, o solutie securizata pentru fisierele site-ului gazduit.


Control Panel –
Panoul de comanda este obligatoriu si trebuie sa fie unul uzual, unul care sa permita modificari fara cunostinte de programare. Control Panel este cel mai comun panou prin care webmasterii pot instala CMS-uri, pot realiza baze de date si utilizatori, pot configura adrese de email sau pot sa isi realizeze singuri setari SEO sau Back-up pentru fisierele de interes.

Domeniu gratuit – Nu este neaparat un motiv de alegere a unui pachet de web hosting insa faptul ca exista firme de gazduire care ofera un domeniu gratuit poate fi un motiv serios in vederea achizitiei. Cele mai populare oferte cu domeniu gratuit sunt cele pentru pachete de hosting achizitionate pe perioada de un an, in schimbul unor sume de maxim 200 de lei primind si un domeniu .ro sau chiar .com/.net.

Domenii parcate – Functia se poate apela din panoul de control si va ofera posibilitatea de pastra si alte domenii pe care nu le utilizati in acest moment. A parca un domeniu pe contul vostru de gazduire shared va simplifica munca si va ofera oricand posibilitatea sa il transformati din domeniu parcat intr-unul activ, cu continut relevant oferit utilizatorilor de internet din Romania sau de peste hotare.

Vizitatori simultani – Aveti un site cu multe accesari si doriti sa nu aveti erori in clipa in care 10, 20 sau chiar 50 de oaspeti ajung simultan pe platforma pe care o manageriati? Trebuie sa optati pentru un hosting de top, oferit de firme de gazduire web care reusesc sa va puna la dispozitie servere cu o arhitectura hardware bazata pe resurse din plin(procesor, memorie RAM).

Pret – De ce sa nu recunoastem, pretul este si va fi intotdeauna poate cel mai important motiv pentru care alegem o firma de hosting sau alta. Totusi, porniti de la premisa ca o firma de hosting de top nu va poate oferi cel mai mic pret datorita faptului ca resursele au costuri, aceste sume de bani fiind recuperabile doar prin implementarea unor pachete de gazduire de tip shared la un pret corect.

Sursă: FirmeHosting

 

Sebastian R. Torge

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent eu arcu porttitor, egestas odio aliquam, auctor magna. Aenean mattis suscipit leo, id porta est ultricies sed. Praesent at nisi turpis. Nullam sed eleifend erat, id feugiat neque. Aliquam erat volutpat. Nulla venenatis orci quis ipsum dignissim laoreet.


Leave a Comment