In cei aproape 15 ani de existenta (14 sunt deocamdata ? ) WordPress a crescut exponential; este in acest moment una din cele mai populare platforme de CMS , este in prezent folosita de 27% din internet — inclusiv de „nume mari”  de branduri sau companii, de la CNN and Reuters la UPS si GM.

Indiferent de marimea companiei, de obiective sau bransa, WordPress scoate din fiecare banut investit maximul posibil. Haideti sa vedem cateva motive pentru care ne place sa cream website-uri in WordPress si il recomadam clientilor nostri.

1.Este excelent pentru SEO.

 WordPress a fost creat special sa fie prietenos cu motoarele de cautare, cu o gramada de functionalitati deja incluse. Daca website-ul tau are continut de calitate si mai si folosesti practici de promovare corecte ai deja toate sansele sa fii in fata. Si asta pentru ca dezvoltatorii din spatele acestei platforme lucreaza non-stop pentru imbunatatirea ei si mentinerea unu cod cat mai curat si mai „indexabil”.  In plus WP mai are si cateva mii de  SEO plugin-uri (module) care iti maresc „cautabilitatea” website-ului

2.Este simplu de tinut la zi (update).

Interfata WordPress este pe departe cea mai intuitiva in comparatie cu alte platforme  CMS, mai ales pentru incepatori.  In WordPress este extrem de simplu sa adaugi continut nou sau sa il improspatezi pe cel vechi. (initial aceasta platfoma a fost construita pentru bloguri!). Poti sa iti administrezi website-ul de pe un  smartphone cu o aplicatie WordPress .

3.Este prietenos cu Social Media. 

In WordPress este simplu sa adaugi module care te conecteaza cu Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube sau  orice alta retea de socializare. Un exemplu clar este modulul de Articole Instant pentru Facebook ce estee dezvoltat in permanenta inclusiv cu ajutorul retelei de socializare.

4.Se poate personaliza in cele mai mici detalii.

 In acest moment exista peste 10.000 de teme WordPress din care poti alege, si fiecare tema permite personalizaril variate, de la font pana la modulde  afisare si preferintele de afisare pentru mobil. Un programator cu experienta poate crea o tema complet personalizata de la zero doar cu functionalitatile  oferite de platforma WordPress .

5.Este scalabil si adaptabil.

Website-ul tau in WordPress poate creste sau poate fi adaptat exact pe masura nevoilor tale.Este extrem de simplu sa adaugi sau sa stergi pagini,continut,sectiuni prin intermediul interfetei WP comparativ cu alte platforme.

6.Are un modul pentru orice problema. 

Da. In momentul de fata sunt peste 54.000 de module WordPress disponibile gratuit sau platite, si toate sunt create pentru a te ajuta sa faci aproape orice pe website-ul tau.De la e-commerce pana la petitii online, video download si upload ai module ce se instaleaza imediat cu un singur click .

7.Este sigur. 

In materie de securitate WordPress nu e cu nimic mai prejos decat alte platforme.Daca angajezi un programator cu experienta sa instaleze corect WP  si tii soft-ul la zi poti sta linistit ca nu vei avea probleme de securitate cu website-ul tau.

8.Se imbunatateste permanent.

 Inca din 2003 de la lansare dezvoltatorii WordPress „scot” cu regularitate versiuni noi mai sigure si mai rapide. Si WordPress este open source, adica, codul este public astfel ca o intreaga comunitate de programatori contribuie permanent la imbunatatirea platformei.

9.Se pliaza pe marimea utilizatorului. 

 Multa lumea crede ca WordPress este bun pentru afacerile mici  sau unii inca il mai considera bun doar pentru bloguri. Total gresit. Iata cateva nume mari ce folosesc WP:  The New Yorker , TechCrunch, BBC America,Variety, Sony Music, MTV News, PlayStation.BlogXerox  si chiar magazine online mari :bata.com ,Marks & Spencer for Business . WP este o platforma incredibil de puternica  ce poate sa mentina un numar foarte mare de vizualizari.

10.Este foarte profitabila. 

Daca luam in considerare toate functionalitatile care sunt in momentul de fata incluse in platforma, raportul pret calitate este unul excelent. Si peste toate obtii un website profesional!

Bineinteles ca parerea noastra poate fi usor subiectiva, desi statisticile ne sustin:). Am fi curiosi sa aflam parerea ta. Pentru alti colegi din agentii: Ce platforma CMS preferati si mai ales de ce? .Si pentru fanii WordPress :Ce anume va place la WP ? Comenteaza! Abia asteptam sa aflam pareri.

Sebastian R. Torge

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent eu arcu porttitor, egestas odio aliquam, auctor magna. Aenean mattis suscipit leo, id porta est ultricies sed. Praesent at nisi turpis. Nullam sed eleifend erat, id feugiat neque. Aliquam erat volutpat. Nulla venenatis orci quis ipsum dignissim laoreet.


Leave a Comment